English Web Site
English Site


Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
Πολιτική Προστασία - Ελλάδα

Πληροφορίες
Επικοινωνία

Για θέματα επικοινωνίας, μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο
+ 30 210 2116606,
στο fax + 30 210 2236554
ή στο e-mail mail@d-d.gr.


Επικοινωνία


paroxes-ekthetes.html

Πέραν από την γενική προβολή της έκθεσης, οι εκθέτες μας έχουν επιπλέον προβολή με τη δήλωση συμμετοχής.


Περισσότερα

Press Kit

 


Προβολή Έκθεσης

Παρουσιάστηκε σε αίθουσα του ξενοδοχείου
Athens Plaza στις 8 Απριλίου η πρώτη διεθνής
έκθεση πολιτικής προστασίας ,ασφάλειας,
πυρασφάλειας και ειδικού εξοπλισμού Ο.Τ.Α.
INTERAIGIS 2009 που θα πραγματοποιηθεί
21-24 Μαΐου στο MEC ΠΑΙΑΝΙΑΣ.

 

Δελτία Τύπου | Δημοσιεύσεις | Ραδιοφωνικό Σποτ | Τηλεoπτικό ΣποτΔελτίο Τύπου


Εγκαίνια - Interaigis 09Πραγματοποιήθηκε από 21 έως 24 Μαΐου 2009 η 1η Διεθνή Έκθεση Πολιτικής Προστασίας, Ασφάλειας, Πυρασφάλειας και Ειδικού Εξοπλισμού ΟΤΑ  “InterAigis 09”. Την οργάνωση της Έκθεσης και των παράλληλων εκδηλώσεων είχε η εταιρεία ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ & ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ με επιστημονικό υπεύθυνο τον Υποστράτηγο Π.Σ. ε.α. κ. Διαμαντή Γ. Νικόλαο και οργανωτικό και οικονομικό υπεύθυνο τον κ. Διαμαντή Λουκά.

Εγκαίνια - Interaigis 09Τα εγκαίνια πραγματοποίησε την 21 Μαΐου 2009 και ώρα 19:00 ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Μαργαρίτης Μουζάς ο οποίος στη συνέχεια επισκέφθηκε την Έκθεση, περιηγήθηκε τα περίπτερα προβολής, συνομίλησε με τους εκθέτες, ενθάρρυνε και εξέφρασε τα συγχαρητήρια του στις εθελοντικές ομάδες που συμμετείχαν στην Έκθεση.

Την Έκθεση επισκέφθηκε την 22 Μαΐου 2009 ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης ο οποίος κήρυξε την έναρξη των εργασιών του Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου για την Πυρασφάλεια της Ευρώπης FIRE SAFE EUROPE 2009 που πραγματοποιήθηκε παράλληλα με την Έκθεση.

Εγκαίνια - Interaigis 09Η InterAigis θα πραγματοποιείται κάθε δύο (2) χρόνια και φιλοδόξει να γίνει ορόσημο των δράσεων, του εξοπλισμού και των υπηρεσιών ασφάλειας και πυρασφάλειας και να αναδείξει και να υπογραμμίσει, την πρόοδο στις τεχνολογίες του κλάδου προάγοντας παράλληλα τις συνεργασίες και την αποτελεσματικότητα των δράσεων αυτών.

Εγκαίνια - Interaigis 09Η έκθεση είναι σημαντική για όλους όσους θέλουν να είναι ενημερωμένοι για τις εξελίξεις, τις πρωτοποριακές ιδέες και τις πολύτιμες γνώσεις για τις τάσεις του αύριο. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην InterAigis παρουσιάστηκαν σε παγκόσμια πρώτη καινοτομίες  στον τομέα της πυρασφάλειας και της ασφάλειας που θα συζητηθούν αλλά και θα επηρεάσουν καθοριστικά τα επιχειρησιακά δεδομένα του μέλλοντος. Παράλληλα παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα σημαντικές καινοτομίες  που αναζητούν την θέση που αξίζουν στην αγορά αλλά και στον επιχειρησιακό σχεδιασμό των φορέων.

Παράλληλες Εκδηλώσεις  - Interaigis 09Η έκθεση με διεθνείς συμμετοχές και απήχηση  από την πρώτη οργάνωσή της σε συνδυασμό με τις νέες παρουσιάσεις προϊόντων και υπηρεσιών θα μπορούσε να χαρακτηριστεί για τα ελληνικά δεδομένα γιορτή της καινοτομίας ενώ ουσιαστικά γίνεται και η πρώτη συντονισμένη και οργανωμένη προσπάθεια να ανοίξει το κεφάλαιο της Πολιτικής Προστασίας στην αγορά για το μέλλον.

Παράλληλες Εκδηλώσεις  - Interaigis 09Η πρόληψη, η μείωση των κινδύνων, η καταστολή και η επέμβαση καθώς και η αποκατάσταση των καταστροφών  θα βρουν απαντήσεις και λύσεις δίνοντας ευκαιρίες και προοπτικές στις εταιρείες να αναπτύξουν νέες ολοκληρωμένες στρατηγικές.

Το ενδιαφέρον, του κοινού αλλά και των στελεχών των Δημόσιων φορέων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που επισκέφθηκαν την έκθεση, για τις δράσεις, τον εξοπλισμό και τις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας κατέδειξε ότι η ενασχόληση πέραν της επαγγελματικής της μορφής εμπεριέχει και μια αυξημένη ευαισθησία για τα θέματα αυτά που ουσιαστικά προάγει τον ενεργό πολίτη.

Εκτός από τις εξελίξεις της τεχνολογίας και τις προοπτικές του αύριο οι επισκέπτες της έκθεσης διαπίστωσαν την πρόθεση και τον σκοπό των οργανωτών να καλλιεργηθεί το αίσθημα ασφάλειας και εμπιστοσύνης στους φορείς παρόχους υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας του Δημοσίου, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και στις Εθελοντικές Ομάδες.

Η Αιγίδα των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Μεταφορών και Επικοινωνιών καθώς και η Υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών δημιούργησε στους οργανωτές ιδιαίτερη δέσμευση για την αρίστη οργάνωση και λειτουργιά της έκθεσης και κατέδειξε το επίπεδο αυτής.


Τέλος η υποστήριξη που παρείχε η F.E.U, η Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, η Πανελληνιά Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστών Πυροσβεστικού Σώματος και ο χορηγός μας ΣΠΑΥ καθώς και οι χορηγοί επικοινωνίας, συνέβαλε ουσιαστικά στην οργάνωση και στην λειτουργιά της έκθεσης αλλά  και στην πραγματοποίηση σημαντικών παράλληλων εκδηλώσεων όπως:  

Το Διεθνές Συνέδριο για την Πυρασφάλεια της Ευρώπης που έγινε με πρωτοβουλία της FEU και σημαντικούς Ευρωπαίους και Έλληνες  εισηγητές και το Πανελλήνιο Συνέδριο για την Πολιτική Προστασία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση με την υποστήριξη των Συνδέσμων Προστασίας και Ανάπλασης Πεντέλης και Υμηττού και την χορηγία του περιοδικού Περιφέρεια και Αυτοδιοίκηση

 


Χορηγοί και υποστηρικτές της InterAigis 09 Περιφέρεια & Αυτοδιοίκηση ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΥΜΗΤΤΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ & ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ Federation of the European Union Fire Officer Associations Περιοδικό Security Magazine Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστών Αττικής FIRE RESCUE NEWS FIRE & SECURITY MAGAZINE Αθήνα 9.84 Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος

 

Η Έκθεση | Επισκέπτες | Εκθέτες | Εκδήλωση Ενδιαφέροντος | Δήλωση Συμμετοχής | Διαφήμιση | Επικοινωνία