English Web Site
English Site


Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
Πολιτική Προστασία - Ελλάδα


Εκθεσιακός Χώρος
Ένας σύγχρονος, καταξιωμένος εκθεσιακός χώρος, όπως είναι το MEK Παιανίας, φιλοξένησε την 1η Διεθνής Έκθεσης Πολιτικής Προστασίας Ασφάλειας Πυρασφάλειας και Πολιτικής Προστασίας και Ειδικού Εξοπλισμού ΟΤΑ InterAigis 09.


Περισσότερα

Εκθέτες
Η InterAigis 09 εξασφάλισε την παρουσία στην Έκθεση εκατοντάδων στελεχών Πολιτικής Προστασίας από τις χώρες τις Ευρώπης και των Βαλκανίων. Επιπλέον απεύθηνε και 50.000 ατομικές προσκλήσεις σε επιστημονικό και εξειδικευμένο προσωπικό και στελέχη Πολιτικής Προστασίας του Δημοσίου, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Εκπαιδευτικής και Επιστημονικής Κοινότητας.


Περισσότερα

Εκθέματα
Τα εκθέματα που προβλήθηκαν μέσω της InterAigis 09 αφορούν τους τομείς Ειδικού Εξοπλισμού & Μέσων Πυρασφάλειας, Πυροπροστασίας και Πυρόσβεσης, Ειδικού Εξοπλισμού και Μέσων Ασφαλείας, Ειδικού Εξοπλισμού και Μέσων Πολιτικής Προστασίας Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Παροχής Υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας - Ασφάλειας - Πυρασφάλειας και Χρηματοπιστωτικών και Ασφαλιστικών Προγραμμάτων.


Περισσότερα

Επισκέπτες
Στελέχη και Προσωπικό Δημοσίων Φορέων Παροχής Υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας, Συναφών Υπουργείων & Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, συμπεριλαμβάνονται στους επισκέπτες της InterAigis 09.


Περισσότερα


Παράλληλες Εκδηλώσεις
Παράλληλα με την έκθεση InterAigis 09 πραγματοποιήθηκαν Συνέδρια, Ημερίδες, παρουσιάσεις εταιρειών και επιδείξεις μέσων & εξοπλισμού.


Περισσότερα


Ημέρες και Ώρες Λειτουργίας



Η 1η Διεθνής Έκθεση Πολιτικής Προστασίας, Ασφάλειας, Πυρασφάλειας και Ειδικού Εξοπλισμού ΟΤΑ InterAigis 09 διοργανώθηκε την 21,22,23 και 24 Μαΐου 2009 στο Μεσογειακό Εκθεσιακό Κέντρο (ΜΕΚ) Παιανίας από την εταιρεία ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ & ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΕΠΕ.

Υπεύθυνοι για την επιστημονική & οργανωτική διεύθυνση της Έκθεσης InterAigis είναι οι κ.κ. Διαμαντής Νικόλαος Υποστράτηγος Π.Σ. ε.α. και Διαμαντής Λουκάς, μέτοχοι της εταιρίας και ιδρυτές.

Η InterAigis είναι η πρώτη και η πλέον εξειδικευμένη έκθεση Πολιτικής Προστασίας στην Ελλάδα και καλύπτει τους τομείς Ασφάλειας, Πυρασφάλειας και Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σκοποί της είναι:

  • Να πετύχει τη διασύνδεση των συναφών εταιρειών της αγοράς που παρέχουν προϊόντα και υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να αναβαθμιστεί η ως τώρα αποσπασματική προσέγγιση και δράση κατά τομέα, ώστε όλοι οι εμπλεκόμενοι σε οποιοδήποτε επίπεδο να μπορούν και να έχουν τη δυνατότητα παροχής ολοκληρωμένων λύσεων.

  • Να ενημερωθούν οι εταιρείες και τα εξειδικευμένα στελέχη στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια σε θέματα νέων τεχνολογιών ειδικού εξοπλισμού και σύγχρονων επιχειρησιακών δυνατοτήτων από το Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο γίγνεσθαι.

  • Να ενημερωθούν οι φορείς του Δημοσίου και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης που παρέχουν Πολιτική Προστασία και τα στελέχη αυτών (ΠΣ, ΕΛΑΣ, ΛΣ, Ένοπλες Δυνάμεις, Νομαρχίες, Δήμοι κλπ.) αλλά και οι ιδιώτες πάροχοι συναφών υπηρεσιών (Μελετητές, Κατασκευαστές, Τεχνικοί Σύμβουλοι, Πραγματογνώμονες, Δικηγόροι κλπ.) για τις νέες τεχνολογίες, τον σύγχρονο εξοπλισμό, τις χρηματοπιστωτικές δυνατότητες και διευκολύνσεις κλπ.

  • Να τονωθεί η ανταγωνιστικότητα και να επιτευχθούν νέες επιχειρηματικές συμφωνίες αντιπροσώπευσης οίκων του εξωτερικού αλλά και να αναδειχθούν ευκαιρίες επένδυσης και ανάπτυξης στην αναπτυσσόμενη Ελληνική αγορά (έργα ΣΔΙΤ, νέες Εθνικές Οδοί, χρηματοδοτούμενα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, Δασοπυρόσβεση, Εξοπλιστικά, Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων, διασυνοριακή δράση κλπ).

  • Να παρουσιαστούν και να αναδειχθούν στην νέα αγορά των Βαλκανίων η οποία και λόγω της εισόδου χωρών όπως η Κύπρος, η Βουλγαρία και η Ρουμανία στην Ε.Ε. παρουσιάζει τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον αφενός μεν λόγω της προσαρμογής στα Ευρωπαϊκά Πρότυπα και αφετέρου των Ευρωπαϊκών Πόρων που θα εισρεύσουν στις χώρες αυτές αλλά και στις υπό ένταξη λοιπές χώρες των Βαλκανίων.

  • Να καλλιεργηθεί το αίσθημα ασφάλειας και να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία μας γενικότερα στα θέματα της εξειδικευμένης διακινδύνευσης από τους εμπρησμούς, την εγκληματικότητα, τις θεομηνίες κλπ.



Πολιτική Προστασία

Χορηγοί και υποστηρικτές της InterAigis 09 Περιφέρεια & ΑυτοδιοίκησηΈνωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΥΜΗΤΤΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ & ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ Federation of the European Union Fire Officer Associations Περιοδικό Security Magazine Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστών Αττικής FIRE RESCUE NEWS FIRE & SECURITY MAGAZINE Αθήνα 9.84

 

Η Έκθεση | Επισκέπτες | Εκθέτες | Εκδήλωση Ενδιαφέροντος | Δήλωση Συμμετοχής | Διαφήμιση | Επικοινωνία